Guvernul nu va lichida Oltchim dacă privatizarea eşuează în 2011 - scrisoare FMI

Autor: Dinca Thomas 13.05.2011

Guvernul a renunţat la intenţia de a lichida compania Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) dacă privatizarea eşuează în acest an şi a menţinut doar calendarul prin care îşi propune să vândă acţiunile deţinute la combinatul chimic până la sfârşitul anului, relevă scrisoarea de intenţie convenită cu FMI.

Documentul, convenit cu Fondul Monetar Internaţional în urma misiunii de evaluare din aprilie-mai şi obţinut de Mediafax, relevă intenţia Guvernului de a vinde până la sfârşitul acestui an pachetul de acţiuni Oltchim rămas în proprietatea statului şi de a identifica în următoarele luni o soluţie pentru datoriile combinatului.

Este prevăzută astfel angajarea până la sfârşitul lunii iunie a unui consultant juridic pentru privatizarea companiei, a unei bănci de investiţii pentru privatizare până la sfârşitul lunii septembrie, precum şi finalizarea procedurilor de licitaţie până la sfârşitul acestui an.

Scrisoarea convenită cu FMI nu mai include însă şi varianta lichidării companiei în cazul în care privatizarea eşuează în acest an.

Draftul scrisorii de intenţie cu FMI, datat 3 mai, prevedea că Oltchim va fi trecută în lichidare dacă Guvernul nu reuşeşte să vândă până la sfârşitul acestui an pachetul majoritar de acţiuni pe care statul îl mai deţine la combinatul chimic.