Profitul UniCredit Ţiriac Bank s-a înjumătăţit pe IFRS în primul trimestru, la 34 milioane de lei

Autor: Marius Radu - Mediafax 13.05.2011

UniCredit Ţiriac Bank a obţinut în primul trimestru un profit net de 34 milioane de lei, potrivit standardelor de raportare financiară internaţionale (IFRS), în scădere cu 47% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul prelungirii recesiunii şi restrângerii marjelor, potrivit băncii.

După standardele româneşti de contabilitate (RAS), banca a raportat un profit de 52 milioane de lei, în scădere cu 14% comparativ cu rezultatul din perioada similară a anului precedent.
"Deşi am continuat să creştem peste media pieţei pe segmentul de creditare şi alte arii de activitate prioritare pentru noi, prelungirea recesiunii, deteriorarea calităţii activelor, precum şi restrângerea marjelor au continuat să pună presiune pe veniturile băncii. Pe de altă parte, vedem semnale încurajatoare în diminuarea costului de risc, în evoluţia indicatorilor macroeconomici şi în dezgheţarea creditului, însă ritmul de redresare va fi lent anul acesta", a spus într-un comunicat Răsvan Radu, CEO UniCredit Ţiriac Bank.

Anul trecut, UniCredit Ţiriac Bank a obţinut un profit net de 171,2 milioane lei (41 milioane euro), potrivit standardelor de raportare financiară internaţionale (IFRS), în scădere cu 47,9% faţă de 2009, pe fondul creşterii costului de risc. Profitul net potrivit standardelor de contabilitate locale (RAS) a fost de 57,2 milioane lei (13,6 milioane euro) în 2010.