Şeful FMI, Dominique Strauss-Kahn, retinut de politia din New York pentru agresiune sexuala

Autor: Crenguta Nicolae 15.05.2011




Dominique Strauss-Kahn, directorul general al FMI, a fost retinut sambata pe aeroportul John F. Kennedy din New York, ca urmare a plangerii unei cameriste de la un hotel din Times Square, care sustine ca a agresat-o sexual.

Seful FMI a fost retinut de ofiteri ai Autoritatii Portuare din New York, cu numai cateva minute inainte sa se imbarce intr-un avion Air France cu destinatia Paris, transmit agentiile internationale de presa. El a fost predat politiei din Manhattan, care investigheaza un "atac brutal", atribuit lui Strauss-Kahn, asupra unei angajate a hotelului Sofitel.

Un comisar de politie a precizat ca menajera, in varsta de 32 de ani, a intrat in camera lui Strauss-Kahn spre a face curatenie, sambata la pranz. Directorul FMI a iesit din baie in pielea goala si ar fi incercat sa-i smulga hainele si s-o forteze sa-i faca sex oral, dar ea a scapat si a fugit la receptie, alertand conducerea hotelului, care a anuntat politia. Cand politistii au ajuns la hotel, Strauss-Kahn deja plecase spre aeroport, lasandu-si in camera telefonul mobil si alte obiecte. "Victima a fost dusa la spitalul Roosevelt din Manhattan, unde a fost tratata pentru traume minore", a declarat comisarul Paul Browne pentru CNN.

Inculparea lui Strauss-Kahn pentru agresiune sexuala, tentativa de viol si sechestrare de persoana este iminenta. Potrivit avocatului sau, Benjamin Brafman, citat de Reuters, seful FMI isi va sustine nevinovatia in raport cu toate capetele de acuzare.Citiţi mai mult despre directorul FMI reţinut pentru agresiune sexuală pe www.businessmagazin.ro