Radu Mazăre vrea să vândă Cazinoul din Constanţa

Autor: Cosmin Vaideanu 16.05.2011

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a afirmat, luni, că doreşte să vândă Cazinoul din Constanţa după ce a încetat contractul cu firma care concesionase acest obiectiv în urmă cu patru ani, informează Mediafax.

Consilierii locali au votat în şedinţa de luni un proiect de hotărâre privind constatarea încetării contractului de concesiune încheiat de administraţia locală cu SC Queen Investments SRL.

Radu Mazăre a declarat, la finalul şedinţei Consiliului Local, că este dispus să vândă Cazinoul din Constanţa, dar că deocamdată nu este nimeni interesat de acest obiectiv.

"Sunt dispus să vindem acest Cazinou. Din păcate, varianta cu investitorii israelieni nu a funcţionat. Au cheltuit cam două milioane de euro până acum cu proiecte, cu plata concesiunii, au cumpărat şi un teren ca să facă şi un hotel unde să cazeze eventualii jucători. Din cauza situaţiei economice mondiale care i-a mai zdruncinat puţin, din cauza felului şi mersului economiei româneşti şi a turismului românesc au zis că decât să investească încă cinci milioane în Cazino şi să piardă şapte mai bine închid şi pleacă acasă cu ăştia două milioane de euro pierduţi şi au renunţat la contract", a explicat Radu Mazăre.

El a spus că municipalitatea nu poate să ţină acest obiectiv şi că până în momentul în care Cazinoul va fi vândut, va fi întreţinut ca să nu se degradeze.

În august 2010, primarul Constanţei declara că investitori chinezi sunt interesaţi să cumpere cazinoul din localitate