Perini înlocuieşte Ford cu Honda în showroomurile Autoklass

Autor: Bogdan Alecu 16.05.2011

Omul de afaceri italian, Enrico Perini, care controlează grupul Romstal şi dealerul Autoklass, unul dintre cei mai mari dealeri Mercedes-Benz pe piaţa locală, cu trei locaţii în Bucureşti, şi câte una în Constanţa, Sibiu, Ploieşti şi Timişoara, a înlocuit marca Ford, comercializată până la 31 iulie anul trecut din showroomurile din Constanţa, Ploieşti şi Sibiu cu Honda, potrivit unui comunicat oficial al Hond Trading România, importatorul mărcii nipone pe piaţa locală.

Trecerea de la Ford la Honda are loc la aproape zece luni de când Autoklass a renunţat la marca Ford, nesemnând un contract cu noul importator, Compania Naţională de Vânzări a Ford România.

Anterior, importator era Romcar, parte a grupului Ţiriac.

Mai mult, înlocuirea mărcii Ford cu Honda vine în contextul în care dealerul ATI Motors Holding din Iaşi a renunţat la marca Honda luna trecută pentru a transforma centrul de 2.000 mp în dealership Ford.

ATI Motors este cel de-al doilea dealer "convertit" de pe piaţa locală, primul fiind Automotive Trading Services controlat de Călin Popescu Tăriceanu, care a trecut de la Citroen la Ford încă de la 1 august 2010.

Noile centre Honda parte a Autoklass vor fi operaţionale începând cu data de 19 mai - Constanţa iar luna iunie pentru Ploieşti şi Sibiu.

În total reţeaua Honda Trading Team este alcătuită din 17 dealeri, număr în jurul căruia s-a menţinut în ultimii trei ani.