Cel care a anunţat cu câteva luni înainte colaborarea dintre Nokia şi Microsoft face un nou anunţ: Microsoft va prelua Nokia

Autor: Dinca Thomas 17.05.2011

Microsoft va începe săptămâna viitoare negocieri pentru preluarea diviziei de telefoane mobile a Nokia, care produce inclusiv aparate smartphone, afirmă Eldar Murtazin, un cunoscut blogger rus, citat de site-ul Endgaget.

Eldar Murtazin, redactor şef al revistei Mobile Review, nu a furnizat alte informaţii, dar se aşteaptă ca un acord să fie încheiat cel mai devreme la sfârşitul acestui an, potrivit unei postări pe pagina sa de Twitter.

Autorul articolului consideră că există cel puţin un sâmbure de adevăr în afirmaţia bloggerului, având în vedere declaraţiile sale anterioare.

În decembrie anul trecut, când nimeni nu credea că Nokia va renunţa la strategia legată de sistemul de operare Symbian, Eldar a făcut altă afirmaţie incredibilă, că Microsoft şi Nokia discută despre folosirea Windows Phone pentru smartphone-ul OS.
Afirmaţia a devenit realitate în februarie.

Mai recent, rusul a anunţat că Nokia va renunţa la brandul Ovi în favoarea numelui companiei pentru serviciile sale.

Eldar este foarte cunoscut pentru faptul că reuşeşte să intre în posesia prototipurilor telefoanelor Nokia cu mult înainte de prezentarea acestora.