Cătălin Chelu şi-a mai trecut în portofoliu o achiziţie: Ves Sighişoara

Autor: Andrei Chirileasa 18.05.2011

Firma Debrocons din Galaţi, controlată de omul de afaceri Cătălin Chelu din Galaţi, a fost raportată pentru achiziţia unui pachet de 859.000 de acţiuni ale producătorului de vase emailate şi şeminee Ves Sighişoara (VESY) pentru suma de 67.000 de euro.

Debrocons a fost raportată în calitate de persoană iniţiată, de unde rezultă că firma lui Chelu sau alte societăţi din grupul său mai deţin un pachet semnificativ de acţiuni VESY.

Potrivit unor surse din piaţă, Chelu ar putea fi raportat în aceste zile ca acţionar semnificativ al societăţii din Sighişoara.

În ultimele două săptămâni s-au tranzacţionat pe Bursă pachete mari de acţiuni. Mai întâi, firma de brokeraj GM Invest a acumulat din piaţă un pachet de 22% din acţiuni pe care l-a plasat ieri printr-o tranzacţie specială unui investitor care nu a fost făcut încă public. Valoarea tranzacţiei a fost de 2 milioane de lei.

În ultimele trei şedinţe (de luni până astăzi inclusiv), preţul acţiunilor VESY a crescut cu peste 50%, pe fondul transferurilor mari.

Firma este evaluată în acest moment la 10,8 mil. lei (2,63 mil. euro), în condiţiile în care a avut anul trecut afaceri de 44,5 mil. lei şi un profit net de 116.000 de lei.

Principalul acţionar al companiei este firma Chimsport Orăştie, cu 28,4% din acţiuni.

Cătălin Chelu este unul dintre cei mai mari colecţionari de companii de pe Bursă. El controlează circa 20 de companii listate la BVB şi pe piaţa RASDAQ, dintre care cele mai importannte sunt Altur Slatina (ALT) şi Electroargeş Curtea de Argeş (ELGS).