Biletele de hârtie RATB intră în istorie. Niciun chioşc nu le mai vinde. Vedeţi aici cum vă veţi plăti călătoria la suprafaţă

Autor: Ciprian Valentin Botea 18.05.2011

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) nu mai tipăreşte bilete din hârtie, după epuizarea stocului existent în acest moment călătorii fiind nevoiţi să-şi procure un card contactless Activ sau Multiplu, care poate fi utilizat sub formă de portofel electronic sau abonament, a declarat astăzi Adrian Criţ, directorul general al RATB.

Emiterea unui card Activ costă 3,6 lei şi poate fi alimentat cu o sumă maximă de 50 de lei, din care se deduce valoarea fiecărei călătorii, prin validarea cardului la aparatele de taxare electronică din mijloacele de transport în comun.

Cardul Mutiplu poate fi utilizat numai în reţeaua RATB, acesta fiind destinat călătorilor ocazionali. El poate fi achiziţionat de la unităţile de vânzare din reţeaua RATB, opţiunile fiind abonament pe o zi sau contravolarea a minim două şi maxim 10 călătorii. Acest card nu se reincarcă, valoarea suportului din carton fiind de 1,6 lei.

Totodată, şeful RATB a precizat că va solicita Primăriei Municipiului Bucureşti majorarea cu 40% a tarifului unei călătorii. O călătorie ar urma să coste 1,8 lei, faţă de 1,3 lei în prezent.