Cine a fost în spatele celei mai mari achiziţii din istoria Microsoft - Bill Gates: “Am încurajat compania să cumpere Skype”

Autor: Traian Terzianm 18.05.2011

Preşedintele Microsoft, Bill Gates a încurajat Microsoft să cumpere Skype şi consideră tranzacţia o afacere foarte bună, a declarat acesta într-un interviu acordat BBC.

"Am fost un susţinător solid în cadrul deciziei conducerii de a achiziţiona compania Skype. Cred că este o foarte bună afacere pentru Skype. Cred că este o foarte bună afacere pentru Microsoft. Ideea de videoconferinţă va deveni mult mai folosită decât este astăzi. Skype a obţinut un profit meritat. Va fi fascinant să vedem cum ideile de cercetare ale Microsoft împreună cu Skype ajung la un rezultat.", a declarat Gates.

Microsoft a preluat compania Skype Tehnologies, care are sediul în Luxemburg, pentru 8,5 miliarde de dolari, în conformitate cu ambiţiile Microsoft în zona produselor şi serviciilor destinate comunicaţiilor mobile, unde gigantul American a rămas în urma concurenţei pe numeroase segmente de piaţă. Această achiziţie este cea mai mare tranzacţie pe care Microsoft a făcut-o vreodată.

Microsoft a convenit preluarea Skype Technologies pentru 8,5 miliarde de dolari în cash, în conformitate cu ambiţiile Microsoft în zona produselor şi serviciilor destinate comunicaţiilor mobile, unde gigantul american a rămas în urma concurenţei pe numeroase segmente de piaţă.

Tranzacţia este cea mai mare achiziţie din istoria de 36 de ani a Microsoft.

Skype, care oferă servicii de conferinţe şi apeluri video şi audio pe internet, este deja prezent cu aplicaţii pe cele mai populare platforme smartphone, Apple iPhone, BlackBerry şi Android, însă nu şi pe Windows Phone 7. Tranzacţia de 8,5 miliarde de dolari ar fi relativ mică pentru Microsoft, care dispune de lichidităţi şi investiţii pe termen scurt în valoare totală de 50 miliarde de dolari.