Cei mai buni studenţi români, premiaţi cu 2.000 de euro

Ziarul Financiar 19.05.2011

Cei mai buni cinci studenţi români au fost premiaţi cu până la 2.000 de euro la a noua ediţie a galei Studentul Anului desfăşurată miercuri seara, în Bucureşti.

Studentul Anului este o competiţie organizată de asociaţia studenţească VIP România şi este adresată studenţilor români de la universităţi de profil din România şi străinatate înscrişi în programul de licenţă sau master la zi. Concursul oferă premii totale de peste 15.000 de euro pentru cinci categorii: arhitectură, economie, jurnalism şi comunicare, medicină şi IT.

Departajarea studenţilor se face în funcţie de note, proiecte individuale şi rezolvarea unei probe de concurs. În competiţie s-au înscris peste 140 de participanţi.

În România sunt două competiţii majore în care concurează studenţi români: una organizată de asociaţia studenţească VIP România şi cealaltă aparţinând fundaţiei Dinu Patriciu, la care sunt premiaţi şi profesori, elevi, cercetători, bibliotecari sau ONG-uri din domeniul educaţiei.

Cinci studenţi români au fost premiaţi cu 2000 de euro, în bani sau un Macbook Air. Alţi zece studenţi, clasaţi pe locurile 2 şi 3 au primit câte 500 de euro, un iPad sau un iPhone.

Premiile întâi din acest an au mers la Universitatea Emanuel din Oradea - privată (economie), Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (arhitectură), Universitatea Politehnică din Bucureşti (IT), Universitatea din Oradea (jurnalism şi comunicare) şi Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti (medicină).