"Puteţi să vă imaginaţi reducerea salariilor cu 25% dublată cu oprirea activităţii economice? S-a acţionat etapizat..." - VIDEO

Autor: Mediafax 19.05.2011

Întrebat de Sorin Pâslaru, redactorul-şef al Ziarului Financiar, de ce nu a realizat restructurarea companiilor mai devreme, ţinând cont că a fost preşedinte de aproape 7 ani şi a avut la dispoziţie întregul guvern, preşedintele României Traian Băsescu a răspuns că nu poate cere unui ziarist să gândească ca un politician.

"Vreţi să vă imaginaţi reducerea salariilor cu 25% dublată de oprirea trenurilor, oprirea activităţii trenurilor, oprirea activităţii în aeroporturi, oprirea activităţii în minerit, oprirea activităţii la termocentrale, adică grevă? De la bun început s-a ştiut că trebuie acţionat şi pe sectorul bugetar şi pe sectorul regiilor, dar s-a pus problema şanselor de reuşită", a declarat preşedintele în cadrul evenimentului "Revenirea economiei. Am ieşit din recesiune. Care-i planul pentru viitor? Când va simţi România din nou gustul creşterii?", organizat de Ziarul Financiar.