Activele CA Immo în România, evaluate la 444 mil. euro

Autor: Cristina Cuncea 23.05.2011

Valoarea de piaţă a activelor CA Immo în România după preluarea companiei Europolis, inclusiv proiecte în dezvoltare, este de 444 milioane de euro, reprezentând aproape 20% din portofoliul companiei din Europa Centrală şi de Est estimat la 2,3 miliarde de euro.

CA Immo, al doilea mare dezvoltator imobiliar din Austria, deţine în România nouă proiecte finalizate, evaluate la 382 milioane de euro, având un randament mediu de 8,3%. Activele în dezvoltare sunt evaluate la 62 milioane de euro, potrivit datelor companiei. Grupul CA Immo a achiziţionat anul trecut compania Europolis, divizia de investiţii imobiliare a băncii austriece Volksbank, pentru 272 milioane de euro.

Astfel, Europolis, cu active imobiliare de aproximativ 1,5 miliarde de euro în Europa Centrală şi de Sud-Est, a devenit la 1 ianuarie 2011 parte a CA Immo Group, cu activităţi în Europa Centrală.

Portofoliul CA Immo în România cuprinde cinci clădiri de birouri - Opera Center I şi II, Bucharest Business Park, Europe House şi River Place, toate în Bucureşti, un proiect de retail - la Sibiu, un parc logistic - Europolis Park Bucharest, precum şi terenuri pentru dezvoltare. Suprafaţa de închiriere efectivă a proiectelor din România totalizează 330.000 metri pătraţi.