Posibila demisie a lui Boc, subiect de discuţii în Birourile reunite ale Parlamentului

Autor: Mediafax 24.05.2011

Senatorii şi deputaţii din Birourile Permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au discutat marţi despre posibilitatea demisiei premierului Emil Boc, au declarat pentru Mediafax surse participante la şedinţă.

Potrivit acestora, în timpul reuniunii conducerii celor două Camere, unii dintre parlamentari au evocat unele informaţii despre posibilitatea ca prim-ministrul Emil Boc să demisioneze în cursul acestei zile.

"Au existat unele informaţii, cum că ar fi deja la Cotroceni (Emil Boc - n.r.), se pare că aceste informaţii au venit de la o reuniune a ambasadorilor. A fost o discuţie la nivel de posibilităţi, nimeni nu ştia nimic, dar auziseră despre asta şi cei de la PDL, dar şi unii de la PSD. Evident că s-au făcut apoi comentarii despre viabilitatea, oportunitatea acestei opţiuni şi despre şansele ca aceste zvonuri să fie adevărate", a declarat unul dintre parlamentarii prezenţi la şedinţa Birourilor Permanente reunite.

Premierul Emil Boc s-a aflat, marţi, la Palatul Cotroceni, unde a avut o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, după întâlnirea din Parlament cu deputaţii minorităţilor naţionale, au declarat surse oficiale.

Întâlnirea a avut loc în condiţiile în care se vehiculează informaţii conform cărora va avea loc în maximum o săptămână o remaniere guvernamentală şi în condiţiile în care este necesară numirea unui nou titular la Ministerul Muncii. De asemenea, există informaţii potrivit cărora este posibil ca Emil Boc să-şi depună mandatul de prim-ministru.