Clujenii de la Antares speră să vândă cu 12% mai multe scaune

Autor: Laurentiu Cotu 24.05.2011

Compania Antares România, membră a grupului Antares, producător de scaune ergonomice de birou şi fotolii manageriale, şi-a bugetat pentru acest an o cifră de afaceri de 6,7 mil. euro, în creştere cu 12% faţă de anul trecut. La nivel naţional Antares lucrează cu peste 400 de distribuitori, exportul reprezentând doar 4% din cifra de afaceri a companiei.

"Anul 2010 a însemnat pentru noi o creştere a vânzărilor cu 13% faţă de 2009 datorită noilor modele din colecţiile de scaune Antares pentru birou şi casă, dar şi scaunelor pentru săli de spectacole, teatre şi auditorium. Pentru acest an estimăm o creştere de 12% a afacerilor, bazată pe continuarea politicilor comerciale adoptate odată cu apariţia crizei", a declarat Laczko Csaba, director general al Antares România.

Capacitatea actuală de producţie a fabricii Antares este de 1.400-1.500 de scaune pe zi, însă fabrica nu funcţionează la capacitate maximă. Acţionarii producătorului clujean de scaune sunt Antares din Cehia cu 90% din acţiuni şi directorul general al Antares România Laczko Csaba, cu 10% din titluri. Principalii competitori Antares România sunt Ergomex, Ergoform, Bauvest sau Gamoni.