Google va lansa un sistem de plată cu telefonul

Autor: Ştefan Vrabie 25.05.2011

Google, cel mai popular motor de căutare din lume, va lansa joi un sistem mobil de plată care va permite consumatorilor să plătească notele de plată cu telefoanele în loc de carduri sau cash, scrie agenţia de presă Reuters.

Liderul mondial în căutări şi publicitate pe internet va lucra cu MasterCard, a doua mare reţea de plată cu cardul pentru a lansa sistemul, potrivit declaraţiilor unor surse apropiate proiectului.

Încă din luna martie cotidianul Wall Street Journal scria că Google a format un parteneriat cu MasterCard şi Citigroup pentru a dezvolta sistemul de plată. În prezent la acest parteneriat s-au alăturat magazine de retail precum Macy's, American Eagle Outfitter şi Subway, deşi încă nu este clar dacă proiectul va fi lansat la nivel naţional în Statele Unite sau doar în New York pentru început.

După aproape un deceniu de la ideea oamenilor de ştiinţă, portofelul mobil este încă departe de a fi obişnuinţă pe plan global.

Încă de anul trecut Visa a testat platforma de plată cu mobilul cu mai multe bănci din Statele Unite.

"Este loc pentru mai mulţi competitori", a declarat Bill Maris, Managing Partner la Google Venture. Aceste servicii vor oferi consumatorilor posibilitatea de a economisi bani sau timp atunci când stau la coadă într-un supermarket. "Experienţa de a cumpăra lucruri va fi mai bună, mai rapidă şi mai ieftină", a mai adăugat Maris.