România are de astăzi un nou prim-ministru

Autor: Iulian Anghel 25.05.2011

Începând de astăzi, 25 mai, România are un nou premier. Ajuns la 45 de ani, premierul Emil Boc şi-a adus aminte de rigoarea funcţie pe care o are. Ţanţoş ca un cocoş, premierul a refuzat, în două episoade succesive, să răspundă întrebărilor presei referitoare la starea economiei: "Trebuie să vă obişnuiţi cu un alt fel de prim-ministru care nu mai dă declaraţii în orice loc, în orice moment, despre orice şi oricum. Aşa că v-aş ruga să înţelegeţi că asta este rigoarea funcţiei pe care o am".

În aceeaşi vreme, premierul a continuat şi astăzi să numere precum Pristanda steagurile, contractele de muncă care i-au ajuns, la 25 mai a.c., la 250.000, de la 200.000 mai zilele trecute. Care sunt companiile care au făcut noi angajări, a fost întrebarea pe care a pus-o ZF săptămâna trecută atât Guvernului cât şi inspectoratelor de muncă. Nimeni nu a dat un răspuns, dar premierul o ţine pe a lui: am depăşit numărul contractelor de muncă pe care le aveam în 2008! Ceea ce vrea să spună că premierul vorbeşte, dar începând de astăzi doar despre ce vrea el, nu despre ce vor alţii.

Începând cu februarie trecut, partidul de guvernământ şi preşedintele Băsescu o ţin una şi bună cu schimbarea imaginii Guvernului care să readucă încrederea populaţiei în actul guvernamental, acum când economia dă semne să iasă din amorţire. Dincolo de ce se cârcoteşte pe la colţuri şi de ce spune opoziţia, nimeni nu i-a sugerat mai direct lui Emil Boc să plece de la Palatul Victoria în afara preşedintelui Traian Băsescu şi nimeni nu a evocat cu ceva şanse o remaniere guvernamentală în afara partidului pe care dl. Boc îl conduce.

Premierul îngroapă astăzi subiectul şi pare că spune: schimbarea s-a produs; începând de astăzi sunt un om nou; mi-am adus aminte de rigoare funcţiei şi de responsabilităţile mele; sunt de azi, 25 mai, un nou om, deci un nou premier.

"Sunt nou domnule!" A bon entendeur, salut!