Primul spital universitar privat din România va fi deschis la Cluj-Napoca

Autor: Mediafax 25.05.2011

Primul spital universitar privat din România va fi deschis, anul viitor, la Cluj-Napoca, în urma unei investiţii de peste 50 de milioane de euro, care va crea peste 500 de locuri de muncă, a anunţat miercuri primarul municipiului, Sorin Apostu, citat de Mediafax.

Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a declarat într-o conferinţă de presă că locuitorii municipiului vor avea acces la tehnologii medicale de cea mai înaltă calitate.

"Printr-un parteneriat strategic între un investitor privat, comunitatea ştiinţifică medicală a Clujului, cu sprijinul Universităţii de Medicină şi Farmacie «Iuliu Haţieganu», şi Primărie, la Cluj-Napoca se va deschide primul spital universitar privat din România şi, în acelaşi timp, cel mai mare spital privat din ţară", a spus Apostu.

Conform sursei citate, acesta este cel de-al doilea spital al grupului Pelican (primul fiind deschis în toamna anului 2008, în Oradea), grup care este cel mai mare furnizor privat de servicii medicale integrate din Transilvania.

Prin această investiţie se vor crea 500 de noi locuri de muncă directe, atât pentru absolvenţi de studii medii, cât şi superioare.

Investitorii au anunţat că firma care va administra acest spital va avea sediul în Cluj-Napoca, astfel că toate taxele şi impozitele generate de activitatea spitalului vor fi plătite la bugetul local al municipiului, estimările arătând că această comapnie se va număra printre marii contributori la bugetul local. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.