Guvernul amână decizia în privinţa taxei auto. Problema va fi discutată şi în coaliţie

Autor: Mediafax 25.05.2011

Guvernul a amânat o decizie în privinţa taxei auto, stabilind ca aceasta să fie luată după o analiză de impact şi pe baza unor discuţii care urmează să aibă loc în cadrul coaliţiei, au declarat agenţiei Mediafax surse oficiale, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

Potrivit acestora, Guvernul doreşte ca studiul de impact să indice numărul maşinilor înregistrate în ţară după introducerea taxei, câţi bani a încasat statul din taxa de înmatriculare şi câte maşini uzate au fost casate.

"Este o problemă politică până la urmă, iar decizia trebuie luată în coaliţie, dar numai după ce va fi efectuată o analiză serioasă de impact", au arătat sursele.

Un document guvernamental prezentat săptămâna trecută relevă că Guvernul discută impunerea taxei auto la prima vânzare a maşinilor intrate în ţară înainte de introducerea taxei, cu un cuantum redus cu 30%, şi restituirea unei diferenţe din banii deja daţi de proprietari, dar eşalonat pe mai mulţi ani, pentru a evita returnarea unei sume totale de 750 milioane euro.