Google va lansa sistemul de plăţi cu telefonul mobil în parteneriat cu MasterCard

Autor: Mediafax 25.05.2011

Google va lansa pe 26 mai, în parteneriat cu MasterCard, sistemul de plăţi mobile, care le va permite clienţilor să plătească la comercianţi şi la prestatorii de servicii cu telefonul mobil în loc de cardul bancar, a declarat o sursă apropiată situaţiei, transmite Reuters. Google colaborează cu MasterCard, a doua mare reţea de procesare a cardurilor de credit şi de debit, pentru a lansa sistemul, a adăugat sursa citată.

Gigantul internetului intră astfel pe un nou segment de piaţă, unde va concura cu giganţi ai industriei financiare precum Visa. Wall Street Journal (WSJ) scria în luna martie că Google a încheiat parteneriate cu MasterCard şi Citigroup pentru a dezvolta sistemul. Retailerii Macy's, American Eagle Outfitters şi Subway s-au alăturat proiectului şi vor promova noua modalitate de plată în Statele Unite, însă nu este clar dacă sistemul va fi disponibil la nivel naţional sau iniţial numai în New York, potrivit surselor citate de WSJ. Google a invitat presa să participe joi în New York la un "eveniment cu partenerii" pentru a demonstra "ultimele inovaţii".

Bloomberg scrie că grupul va lansa un sistem de plăţi mobile care va rula pe sistemul de operare Android şi va fi disponibil pe telefoanele comercializate prin reţeaua opertorului Sprint Nextel.