China a folosit deţinuţi pentru a face profit din "fermele de aur" online

Autor: Traian Terzianm 26.05.2011

Deţinuţii din China au fost obligaţi de paznicii închisorilor să joace jocuri video online precum World of Warcraft pentru a strânge credite, acestea fiind vândute în schimbul banilor, informează The Guardian.

În timpul zilei prizonierii lucrează la minele de cărbuni din nord-estul Chinei iar noaptea sunt obligaţi să stea câte 12 ore în faţa unui calculator pentru a satisface dorinţa gardienilor de a face bani, puşcăriaşii neprimind nici măcar un cent.

"Şefii penitenciarelor fac mai mulţi bani prin forţarea prizonierilor să joace jocuri video decât obligându-i să facă muncă fizică", a declarat deţinutul Liu Dali care în timpul zilei sparge pietre şi sapă şanţuri la una din minele de cărbuni iar noaptea omoară demoni, creaturi şi foloseşte vrăji pentru a putea transfera "aurul virtual" în bani reali.

"Sunt 300 de prizonieri care sunt obligaţi să joace jocuri video. Lucrăm în schimburi de câte 12 ore. Gardienii câştigă între 540 şi 660 de euro pe zi iar noi nu am primit niciun ban", a completat Liu.