Băsescu despre subvenţii: Copos primeşte mai multe subvenţii decât un pensionar dintr-o garsonieră

Autor: Iulian Anghel 26.05.2011

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat astăzi la Radio România Actualităţi că modalitatea de acordare a subvenţiilor, inclusiv a celora pentru încălzire trebuie modificată întrucât ceea ce se întâmplă astăzi pe această zonă nu reprezintă decât o risipă a banului public.

"Acum si eu primesc subventie şi primeşte şi Copos şi Dinu Patriciu şi Boc. Spun Copos. El dacă are un apartament de 200 de metri pătraţi primeste o subvenţie mult mai mare decât un pensionar care sta în garsonieră. Spun Copos pentru ca el e mai puţin supărăcios. Trebuie revizuite subvenţiile, altfel ne batem joc de banul public", a declarat Băsescu.

Preşedintele a spus că înţelege foarte bine dificultăţile populaţiei în principal cele ale bugetarilor şi pensionarilor care au plătit cel mai greu cost al crizei, apreciind însă că subvenţiile pentru a face viaţa acestor oameni mai uşoară sunt, până la urmă, tot o problemă de resurse: "Dacă nu mai ai resurse nu mai ai de unde sa le dai".

"La fel şi la ţară - a continuat preşedintele - cineva are trei hectare de pămant şi noi continuam să-i dam tot felul de ajutoare sociale, deşi terenul e nelucrat. Ţara nu poate să platească nemunca".