Pentru cine e gratuit accesul la reţeaua Digi WiFi a RCS&RDS

Autor: Adrian Seceleanu 26.05.2011

Clienţii RCS&RDS care sunt abonaţi la serviciul de internet fix Fiber Link 2, cu un tarif lunar de 39 de lei - cel mai scump din oferta operatorului, vor avea acces gratuit la întreaga reţea de puncte de acces wireless (Wi-Fi) la internet construită de operator, a declarat Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al companiei.

"Aceşi clienţi nu vor plăti nimic în plus pentru acest serviciu suplimentar", a spus Popviciu. El a spus că operatorul a instalat deja asemenea hotspot-uri în mai multe oraşe din ţară şi pe litoral, dar nu a oferit detalii.

Clienţii RCS&RDS se vor putea conecta la aceste hotspoturi folosind numele de utilizator şi parola pe care le folosesc pentru a se conecta şi la reţeaua fixă a RCS&RDS. Codurile de acces vor putea fi utilizate simultan: un utilizator nu va trebui să deconecteze computerul de acasă de la reţeaua RCS&RDS pentru a se conecta la un hotspot.

Hotspot-rile vor fi instalate şi în gări, parcuri, baruri, restaurante sau alte locuri publice şi vor fi accesibile în perioada următoare, a spus Popoviciu, fără a oferi alte detalii.

Prin reţeaua Wi-Fi utilizatorii vor avea acces la internet de pe echipamemnte compatibile (laptop, telefon mobil, tabletă) fără a mai folosi serviciile oferite prin reţelele de telefonie mobilă.

"Este un serviciu care va răspunde unei nevoi reale ale clienţilor. Întotdeauna viteza de pe Wi-Fi va fi mai mare decât cea oferită printr-o conexiune mobilă şi utilizatorii vor prefera Wi-Fi-ul. Deja aproape toate smartphone-urilor şi computerele mobile au integrată conexiunea Wi-Fi", a precizat Popoviciu.

Reţeaua de hotspoturi Digi WiFi, după model France Telecom şi Deutsche Telekom, dar gratuită

Dezvoltarea unei reţele de hotspot-uri prin care clienţii serviciilor de internet fix să aibă acces şi în alte locaţii la servicii de date de pe laptop, tabletă sau smartphone nu este nouă, fiind deja implementată de companii ca France Telecom sau Deutsche Telekom, admite Valentin Popoviciu, diferenţa faţă de serviciile menţionate fiind că utilizatorii RCS&RDS vor primi acces gratuit la acest serviciu adiţional.

Compania se aşteaptă ca această lansare să-i încurajeze pe clienţi să migreze de la abonamentele mai ieftine către cele mai scumpe, care includ acces la reţeaua Digi WiFi.

Piaţa de internet fix are încă potenţial de creştere

Piaţa de internet fix din România are încă potenţial de creştere pentru că încă sunt multe zone din ţară neacoperite de serviciile de net, spune Valentin Popoviciu. "Mai e loc de creştere pe piaţă", a declarat directorul de dezvoltare al celui mai mare furnizor de net fix de pe piaţă.

Întrebat dacă numărul de clienţi al RCS&RDS din România a crescut anul trecut pe toate liniile de business, Popoviciu a spus: "cred că da", precizând că operatorul va anunţa după jumătatea anului evoluţia bazei de utilizatori. RCS&RDS oferă servicii de telefonie fixă şi mobilă, internet fix şi mobil şi servicii de televiziune prin internet, cablu şi satelit.

Niciun comentariu despre UPC şi cifra de afaceri

Întrebat dacă RCS&RDS este aproape de a cumpăra subsidiara locală a companiei americane UPC, Popoviciu a refuzat să comenteze. "Politica noastră generală este să nu comentăm înaintea avenimentelor". El a refuzat să ofere detalii şi despre evoluţia veniturilor companiei.