Băsescu îl atacă pe Isărescu: E uşor să dai din gură la televizor!

Autor: Iulian Anghel 26.05.2011

Preşedintele Traian Băsescu l-a atacat ieri direct pe guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, afirmând că, înainte de a da lecţii despre guvernare, ar trebui să intre în arenă, pentru că, spune şeful statului, una este să "dai din gură la televizor" şi alta să-ţi asumi "o responsabilitate la vârf".

Băsescu nu a pronunţat numele guvernatorului, dar toată lumea a ştiut despre cine este vorba.

Declaraţiile acide ale preşedintelui vin la doar o zi după ce guvernatorul Isărescu criticase de faţă cu premierul Emil Boc ceea ce el a numit "bâlbele" Guvernului în adoptarea unor politici economice care în opinia sa au prelungit recesiunea. Pe un ton iritat, preşedintele a reînnoit ieri o invitaţie care se tot repetă de ceva ani, anume ca oameni din BNR sau din mediul de afaceri de la vârf să vină şi să-şi asume funcţii executive şi să înceteze să mai dea lecţii de pe margine.

"BNR e un continuu profesor. Ia întrebaţi pe vreunul din ei dacă vrea să fie ministru al finanţelor sau prim-ministru. Sunt foarte mulţi care preferă să dea lecţii. Vă pot enumera vreo zece oameni deştepţi, îi dau ziariştii parcă citează din Biblie, dar ia să vină ministru al finanţelor! E foarte uşor să dai din gură", a susţinut şeful statului.

Răspunsul BNR a fost sec, fiind transmis de consilierul guvernatorului Adrian Vasilescu: guvernatorul BNR a fost şi prim-ministru (între 1999-2000, când Băsescu era ministru al transporturilor).