Grupul OTE nu doreşte să cumpere acţiunile statului român la Romtelecom

Autor: Adrian Dumitrache 30.05.2011

Grupul elen OTE nu doreşte să cumpere pachetul de acţiuni deţinut de statul român la Romtelecom, momentul fiind considerat inoportun, potrivit ministrului Comunicaţiilor, Valerian Vreme, informează Mediafax.

"Scrisoare grupului elen OTE a sosit vineri, 27 mai", a afirmat Vreme.

El a adăugat că detalii vor fi prezentate într-un comunicat care va fi transmis în cursul zilei de luni.

În urmă cu 12 zile, ministrul Vreme a afirmat, după o întâlnire cu reprezentanţii OTE, că grupul va înainta, până la 27 mai, o propunere concretă privind pachetul de acţiuni deţinut de statul român la Romtelecom.

"Poate fi o propunere de cumpărare, de colaborare, de fuziune (cu operatorulde telefonie mobilă Cosmote - n.r.) sau listare a acţiunilor deţinute de statul român la Romtelecom pe piaţa de capital", a spus ministrul.

Preşedintele şi directorul general al OTE, Michael Tsamaz, arăta atunci, într-o declaraţie de presă transmisă de Romtelecom, că grupul elen va pregăti "o propunere scrisă privind viitorul investiţiilor în România".

Vreme a anunţat, în noiembrie 2010, că statul doreşte să vândă pachetul de acţiuni pe care îl deţine la Romtelecom, reprezentând 45,99% din capitalul social, şi a cerut companiei elene OTE să vină cu o ofertă de preţ până la finele anului.

Ulterior, termenul a fost decalat cu trei luni, iar în martie a fost amânt până la finele lunii mai.