OTE: fuziunea Romtelecom cu Cosmote va crea valoare suplimentară pentru acţionari

Autor: Adrian Seceleanu 30.05.2011

Fuziunea Romtelecom - cel mai mare operator de telefonie fixă, cu Cosmote - numărul trei pe piaţa locală de telefonie mobilă, va crea valoare suplimentară pentru acţionari, au declarat oficialii acţionarului majoritar al celor doi operatori - grupul elen OTE, ca răspuns la întrebările transmise de presă în legătură cu discuţiile purtate cu statul român pentru pachetul de 46% din titlurile Romtelecom.

OTE deţine 54% din Romtelecom, iar statul român deţine restul titlurilor (46%). Grupul OTE controlează şi 70% din acţiunile Cosmote România, diferenţa de 30% din acţiuni fiind deţinută de compania Romtelecom.

Grupul OTE a anunţat la finele săptămânii trecute Ministerul Comunicaţiilor din România, printr-o scrisoare, că nu va face o ofertă pentru a cumpăra restul de acţiuni pe care nu le deţine la Romtelecom (46% din titluri).

Decizia de a nu face o ofertă vine după o analiză "atentă" şi a evaluării situaţiei şi a tendinţelor actuale de piaţă, a economiei ţării, a continuării crizei economice în Grecia şi a strategiei financiare a OTE, potrivit punctului de vedere al companiei elene.

Paşii următori şi momentul în care va avea loc fuziunea celor doi operatori vor fi stabilite în discuţiile cu Guvernul României, a precizat grupul OTE.