Wargha Enayati, Regina Maria: Pentru spitalele specializate clasificarea Ministerului Sănătăţii nu are relevanţă

Autor: Ioana David 30.05.2011

Wargha Enayati, directorul general al reţelei de clinici şi spitale private Regina Maria, spune că în cazul spitalelor specializate, clasificarea pe care Ministerului Sănătăţii a făcut-o unităţilor sanitare este lipsită de relevanţă, deoarece acestea sunt depunctate pentru că nu oferă multe specialităţi medicale.

"Clasificarea este un "barometru" mai ales în contractarea fondurilor publice şi reflectă multi-disciplinaritatea şi proximitatea unei unităţi medicale. De exemplu un spital cu grad 1 de clasificare deserveşte cu siguranţă o arie teritorială extinsă şi oferă toate specialităţile medicale", a afirmat Enayati.

Euroclinic Regina Maria, spital din reţeaua companiei, a fost inclus de către Ministerul Sănătăţii în categoria a patra care înseamnă nivel de competenţă bazal şi care încadrează spitale ce deservesc populaţia pe o rază administrativ-teritorială limitată, pentru afecţiuni cu grad mic de complexitate. Maternitatea CMU "Regina Maria" a fost clasificat la categoria a cincea, care presupune nivel de competenţă limitat (spitale care asigură, după caz, următoarele servicii medicale: servicii medicale pentru îngrijirea bolnavilor cronici, servicii medicale într-o singură specialitate sau servicii paleative).