Ştiri pe scurt business internaţional

Autori: Catalina Apostoiu , Alexandru Matei 30.05.2011

Coaliţia condusă de cancelarul german Angela Merkel a ajuns la un acord cu privire la renunţarea la energia nucleară, stabilind anul 2022 ca dată limită pentru închiderea ultimelor reactoare ale Germaniei, scrie Bloomberg.

Guvernul
egiptean se aşteaptă să încheie negocierile privitoare la un împrumut în valoare de 3 mld. dolari de la FMI până pe 5 iunie, ţara nord-africană încercând să-şi finanţeze un deficit bugetar în creştere după revoltele populare, scrie Bloomberg.

Bob Diamond, directorul executiv al băncii britanice Barclays, s-a întâlnit cu primul-ministru spaniol Luis Zapatero într-o perioadă în care băncile regionale - cajas - sunt în căutare disperată de investitori, potrivit The Telegraph. Barclays ar putea avea în vedere o ofertă de ordinul miliardelor de lire sterline pentru una din bănci.

Volkswagen îşi va concretiza oferta pentru producătorul de camioane MAN în zilele următoare, scrie agenţia de presă Thomson Reuters. Oferta face parte din planurile ambiţioase pe care cel mai mare producător auto european le are în vederea preluării poziţiei de lider mondial de la rivalul său japonez Toyota Motor până în 2018.

Producătorul de genţi de voiaj Samsonite a făcut încă un pas spre listarea pe bursa din Hong Kong stabilind un interval de preţ la care va vinde acţiunile, scrie agenţia de presă Thomson Reuters. Samsonite intenţionează să strângă 1,5 miliarde de dolari.