Civilizarea internetului

Autor: Mircea Sarbu 30.05.2011

In incercarea de a pune problema reglementarii internetului pe agenda summit-ului de la Paris al grupului G8, organizatorii francezi au pus la cale o reuniune a executivilor celor mai puternice companii din domeniul internetului, botezata E-G8. succesul a fost indoielnic.

Presedintele francez Nicolas Sarkozy a deschis forumul E-G8 cu un discurs in care a laudat internetul, considerându-l o revolutie, o lume noua si chiar mai mult: al treilea si cel mai important val al globalizarii. A subliniat rolul internetului in revoltele din nordul Africii si a brodat putin pe tema libertatii si a deschideri, dupa care a pledat pentru stabilirea unor reglementari care sa limiteze abuzurile si utilizarea nelegitima a retelei globale, iar sintagma care a facut titluri in presa a fost "civilizarea internetului".

Mai mult ca sigur ca sefii marilor trusturi media s-au bucurat de agenda propusa, insa super-selecta adunare de regi si imparati ai internetului (printre care liderii unor companii precum Google, Facebook sau Amazon) a cam ridicat din sprâncene auzind acest indemn din partea sefului unui stat in care un utilizator de internet suspectat ca detine ilicit material sub copyright risca sa fie deconectat de la retea si in care guvernul poate adauga orice site web intr-o "lista neagra". Citiţi mai mult despre opinia lui Mircea Sârbu despre civilizarea internetului pe www.businessmagazin.ro