Agricover a lansat un proiect de formare profesională de 1,25 milioane de euro

Autor: Liviu Iancu - Mediafax 30.05.2011

Grupul Agricover a lansat un proiect educaţional în valoare de 1,25 milioane euro, derulat în parteneriat cu universităţi şi ferme agricole şi finanţat cu fonduri europene. Proiectul, denumit AgroCariera, este cofinanţat din Fondul Social European, fiind derulat în parteneriat cu patru universităţi, zece ferme agricole din România şi două instituţii din domeniul agricol din Danemarca şi Ungaria.

"Proiectul se adresează studenţilor din anii terminali de studiu ai facultăţilor de agricultură din România şi îşi propune să îi sprijine pe aceştia în pregătirea pentru trecerea de la mediul de studiu la cel privat, precum şi în angajarea efectivă în domeniu", a declarat Carmen Sasu, managerul proiectului. Potrivit Agricover, acesta este cel mai mare parteneriat la nivel naţional între universităţi şi sistemul privat din domeniul agribusiness.

Prima etapă a proiectului se desfăşoară în perioada mai-iunie, când vor fi selectaţi 400 de studenţi din anii 2 şi 3 de studiu din cadrul facultăţilor cu profil agricol din Bucureşti, Craiova, Constanţa şi Cluj. Grupul Agricover a înregistrat anul trecut afaceri mai mari cu 52%, la 636,6 milioane de lei, în principal datorită avansului înregistrat de divizia de cereale. Pentru acest an grupul estimează o creştere cu peste 20% a afacerilor.