Intel lansează o nouă categorie de laptopuri numite UltraBook

Autor: Traian Terzianm 31.05.2011

Intel a prezentat o nouă categorie de laptopuri care va include cele mai eficiente caracteristici existente la tabletele PC, cel mai mare producător de microcipuri din lume încercând să se integreze în concurenţa de pe piaţa "explozivă" a gadgeturilor mobile, informează Reuters.

În cadrul expoziţiei Computex din Taipei, producătorul de calculatoare Asus va prezenta primul laptop care face parte din categoria Ultrabook. În plus, oficialii companiei Intel au declarat că acest model şi altele vor fi lansate în timpul sărbătorilor de iarnă iar acestea vor costa până în 1.000 dolari bucata.

Pe lângă faptul că ultrabook-urile vor avea procesoare rapide şi putere mare de calcul, acestea vor fi uşoare oferind utilizatorilor o portabilitate foarte mare.

"Ne aşteptăm ca până la sfărşitul anului Ultrabook-urile să acopere 40% din vânzările de laptopuri. Acestea vor fi mai rapide, cu un timp de răspus mult mai mic şi vor fi tot timpul conectate la internet fiind similare noilor tablete iPad", a declarat senior vice-preşedintele Intel, Tom Kilroy.