Somaco a preluat o fabrică de prefabricate din Teiuş cu 4 milioane de euro

Autor: Neagu Lidia-Ileana 31.05.2011

Producătorul de materiale de construcţii Somaco Grup Prefabricate, deţinut de fondul de investiţii Oresa Ventures, a achiziţionat fabrica de elemente prefabricate din beton G&D Teiuş, judeţul Alba, pentru patru milioane de euro, urmând să investească în extinderea gamei de produse alte două milioane de euro.

"Somaco Grup Prefabricate, prin cele patru fabrici, are din acest moment capacitatea de producţie, tehnologică şi managerială să livreze soluţii din prefabricate pentru construcţii de infrastructură, civilă sau industrială oriunde în ţară", a declarat directorul general al Somaco, Gabriel Colobaţiu.

Fabrica a fost construită de la zero şi finalizată acum trei ani de către firma italiană G&D Prefabricatti şi are o suprafaţă de 50.000 metri pătraţă, iar hala de producţie are peste 11.000 metri pătraţi.

Compania Somaco, deţinută de fondul de investiţii suedez Oresa Ventures, produce la fabricile din Buzău, Adjud, Roman şi Teiuş BCA prefabricate pentru infrastructură sau pentru construcţii civile şi industriale.