Orange oferă acoperire mai bună în clădiri cu miniantene conectate la internet fix

Autor: Adrian Seceleanu 31.05.2011

Orange România, cel mai mare operator de telefonie mobilă, a lansat pentru clienţii business un echipament care, conectat la un serviciu de internet fix de mare viteză, asigură o calitate mai bună a serviciilor de voce şi date mobile prin îmbunătăţirea acoperirii 3G în interiorul clădirilor.

Echipamentul, o miniantenă bazată pe tehnologia Femtocell, are un preţ de 500 de euro (fără TVA) şi acoperă până la 800 de metri pătraţi - spaţiu deschis - şi permite până la 16 apeluri de voce simultan şi o viteză de internet de până la 7,2 Mbps. "Soluţia Extra Signal creează o celulă 3G/3GĂ în interiorul clădirii, funcţionând ca o mini-antenă proprie, ce difuzează semnalul în clădirea respectivă, îmbunătăţind acoperirea şi calitatea serviciilor de voce şi date mobile", au spus reprezentanţii companiei.

Echipamentul poate fi conectat la serviciile de internet fix de mare viteză furnizate de rivali ai Orange precum RCS&RDS, Romtelecom sau UPC dacă testele echipei tehnice a companiei de telefonie mobilă arată că serviciul este eligibil din punct de vedere tehnic. Preţul de listă al soluţiei este de 500 de euro fără TVA, dar clienţii care au o valoare medie a facturii în ultimele trei luni de peste 100 de euro vor plăti un preţ special de 250 de euro pentru prima soluţie activată.

"Cu soluţia Extra Signal, companiile care au sediul în clădiri cu o recepţie slabă a semnalului îşi pot optimiza comunicarea", a declarat Andreea Preda, Convergent Proposition Manager. Orange va lansa o asemenea miniantenă şi pentru clienţii persoane fizice.