Tranzacţia Romtelecom - Boom TV a fost finalizată

Autor: Anca Barbulescu 01.06.2011

Preluarea bazei de clienţi a furnizorului de servicii de televiziune prin satelit DTH Television Group, care deţine Boom TV, de către Romtelecom a fost finalizată, a anunţat Andreea Anghelof, senior partner în cadrul Casa de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar al Boom TV.

"Romtelecom a virat deja un avans din preţul tranzacţiei", a mai spus Anghelof. Suma finală a tranzacţiei între cele două companii nu a fost însă definitivată, dar la momentul anunţării achiziţiei se vorbea de o valoare de cel puţin 7,5 milioane de euro, în condiţiile în care negocierea s-a făcut la nivel de abonat, iar preţul pus în discuţie era de aproximativ 80,08 euro per client.

Valoarea exactă va fi stabilită odată cu finalizarea migrării clienţilor Boom TV către platforma Dolce TV a Romtelecom, proces care începe în luna iunie şi care se va derula gradual pe parcursul următoarelor câteva luni.

Ca urmare a acestei tranzacţii, Unicredit Bank, cel mai mare dintre creditorii garantaţi ai DTH Television Group, îşi va recupera cea mai mare parte din creanţa de 18,5 milioane de euro, conform administratorului judiciar Casa de Insolvenţă Transilvania, ca urmare a procesului de reorganizare judiciară în care se află compania după ce a intrat în insolvenţă în mai 2010.