Orange numeşte un nou CEO la Bucureşti: Trebuie să găsesc noi metode de creştere

Autor: Roxana Cristea 01.06.2011

Orange România, cel mai mare operator de telefonie mobilă de pe plan local, a anunţat numirea lui Jean-François Fallacher în poziţia de CEO, începând cu 1 iulie 2011.



"Piaţa de telecom a trecut printr-o perioadă de creştere importantă înainte de anul 2008. Un an mai târziu a început să scadă. Trebuie să găsesc noi metode de creştere pentru Orange şi pentru toată piaţa de telecom din România. În plus, menţinerea poziţiei de lider este o altă provocare", a declarat Jean-François Fallacher, noul director al Orange România.

"Nu voi face schimbări foarte mari. Voi continua cu această echipă", a completat noul director, precizând că încă nu şi-a definit foarte bine strategia pentru Orange, cel mai mare operator cu venituri de 973 de milioane de euro anul trecut şi un plan de investiţii de 500-600 de milioane de euro până în 2015.

Noul director executiv al Orange are experienţă atât pe piaţa de business, cât şi pe cea de mass-market. Şi-a început cariera în Franţa pe segmentul de vânzări de business.

Pe parcursul anilor şi-a dezvoltat experienţa în pieţe extrem de competitive, precum Olanda, unde a lansat o companie de servicii de internet, iar mai apoi un operator alternativ care a devenit un important competitor al KPN, principalul jucător de pe această piaţă.

Înainte de a veni în România, Fallacher a ocupat timp de şase ani poziţia de CEO al Sofrecom, companie de con­sultanţă internaţională a grupului France Telecom-Orange, ocupându-se cu dezvoltarea de operaţiuni şi servicii mobile în diferite pieţe în care este prezent grupul.

Fostul CEO Thierry Millet a fost numit în funcţia de vicepreşedinte payment şi contractless în cadrul grupului France Telecom - Orange. El a fost desemnat director executiv la începutul lui 2009. În 2005, Millet a venit în România, fiind promovat drept CCO (chief commercial officer). A fost astfel unul dintre managerii care au jucat un rol important în expansiunea afacerilor Orange din acea perioadă.Totodată, Orange anunţă numirea lui Thierry Millet în funcţia de vicepreşedinte payment şi contractless în cadrul grupului France Telecom - Orange. Mandatul lui Millet se va termina pe 30 iunie 2011.

"Noua poziţie de vicepreşedinte payment and contractless din cadrul grupului va fi pentru mine o schimbare a perspectivei şi voi avea ocazia să dezvolt unul dintre cele mai pro­miţătoare domenii din industrie aflat încă la început de drum", a completat Millet, precizând că a vrut să facă o schimbare de perspectivă având în vedere că în ultimii zece ani a ocupat diverse poziţii în operaţiuni.

Thierry Millet a fost numit directorul executiv al Orange România la începutul lui 2009, odată cu încheierea mandatului lui Richard Moat. În 2005, Millet a venit în România fiind promovat drept CCO (chief commercial officer). A fost astfel unul dintre managerii care au jucat un rol important în expansiunea afacerilor Orange România din acea perioadă: activităţile de relaţii cu clienţii, marketing şi vânzări de care a fost responsabil au stat la baza creşterii numărului de clienţi la peste 10 milioane.