Bogdan Ciobotaru a lăsat Morgan Stanley pentru ruşii de la Renaissance Capital

Autor: Andrei Chirileasa 01.06.2011

Bogdan Ciobotaru, fost director executiv pentru pieţele globale la banca americană Morgan Stanley, se va alătura băncii de investiţii ruseşti Renaissance Capital.

El va coordona departamentul de finanţare pentru Europa Centrală şi de Est (CEE), Orientul Mijlociu şi Africa şi va lucra în birourile de la Londra şi Moscova ale băncii, potrivit reprezentanţilor Renaissance Capital.
Ruşii de la Renaissance Capital conduc consorţiul de brokeri care va intermedia vânzarea pe Bursă a unui pachet de 9,84% din acţiunile Petrom, care ar urma să fie realizată în acest an de Ministerul Economiei. Tranzacţia, care s-ar putea ridica la peste 500 mil. euro, este cea mai mare din istoria Bursei de la Bucureşti.
Chiar înainte de licitaţia de la Petrom, ruşii au anunţat că intenţionează să-şi deschidă un birou în România şi să-şi construiască o echipă locală.
Renaissance Capital este una dintre primele trei bănci de investiţii din Rusia, fiind controlată de miliardarul neozeelandez Steven Jennings şi de oligarhul rus Mihail Prohorov.
Ciobotaru a lucrat timp de 10 ani la Morgan Stanley, fiind implicat în listarea la Londra a grupului Vimetco (acţionarul majoritar al Alro), dar şi în oferta publică iniţială (IPO) de 10 mld. dolari a grupului rus Rosneft.