Marea Britanie raportează 7 cazuri de E. coli

Autor: Adrian Voicu 02.06.2011

Numărul total de cazuri de contaminare cu bacteria E. Coli din Marea Britanie a ajuns la şapte după ce Agenţia de Protecţie a Sănătăţii (HPA) din această ţară a anunţat că încă trei britanici au fost infectaţi, informează BBC.

Se crede că pacienţii au contractat bacteria în Germania, trei dintre ei dezvoltând complicaţii.

La nivelul întregii Europe numărul contaminărilor a depăşit cifra de 1.500 de persoane, 17 murind - 16 în Germania şi 1 în Suedia.

HPA a amintit britanicilor ca, în cazul în care vizitează Germania, să evite consumul de castraveţi, salate sau roşii în stare crudă.

Multe cazuri de contaminare cu Escherichia Coli se dezvoltă în sindromul hemolitic şi uremic (SHU), care la început se manifestă prin scaune lichide cu sânge. SHU reprezintă o complicaţie la nivelul rinichilor, care distruce globulele roşii şi poate afecta sistemul nervos central.

"Este neobişnuit ca adulţii să sufere de SHU. De obicei, afectează copii şi oamenii maturi, dar ce am văzut până acum este faptul că sunt afectate în principal tinerele femei de acest sindrom", a declarat pentru BBC doctorul Dilys Morgan, din cadrul HPA.