Ştiri pe scurt Europa de Est

Autor: Catalina Apostoiu 02.06.2011

Producătorul german de automobile Daimler ar putea dubla capacitatea fabricii sale maghiare, iar Iveco, divizie a Fiat, ar putea începe de asemenea producţia în Ungaria, potrivit agenţiei de presă Thomson Reuters.

Saint-Gobain Weber Bulgaria, divizia locală a grupului francez din domeniul construcţiilor Saint-Gobain, a deschis cea de-a doua fabrică pe care o deţine în această ţară, scrie The Sofia Echo. Fabrica este situată în satul Izvorsko, în apropiere de Varna.

Ucraina a renunţat la propunerile de a permite străinilor să cumpere pământ arabil în cadrul unui proces de privatizare, în încercarea de a opri multinaţionalele de la a achiziţiona terenuri agricole la preţuri reduse, scrie KyivPost.

În Ungaria, înmatriculările de autovehicule noi au avansat cu 12,1% în luna mai comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, scrie Portfolio.hu. Un număr total de 3.814 autoturisme noi au fost înregistrate în Ungaria în mai.

O nouă fabrică de ciocolată a fost inaugurată pe 31 mai în Uri, aproximativ 20 km vest de Budapesta, scrie Portfolio.hu. Producţia fabricii va începe în iarna acestui an. Fabrica va crea aproape 100 de locuri de muncă.

Pegas Nonwovens, un producător ceh de materiale textile pentru produse de igienă, va investi până la 60 mil. euro în construirea unei noi fabrici în Egipt care va deservi clienţii din Orientul Mijlociu, potrivit Ceskapozice.cz.

După aproape trei ani, compania poloneză de rafinare Orlen a finalizat construirea celui mai modern complex petrochimic din Europa, scrie Warsaw Business Journal. Costul total al noilor facilităţi s-a ridicat la aproximativ 1 mld. euro.

Orbis, deţinătorul a 60 de hoteluri în Polonia, va închide atât hotelurile neprofitabile, cât şi pe cele care necesită lucrări costisitoare de renovare, potrivit Warsaw Business Journal.