Agricultura bio ar putea creşte în acest an cu 20%

Autor: Alice Gheorghe, Mediafax 02.06.2011

Piaţa românească a produselor agricole bio ar putea creşte în acest an cu 20%, de la 45-50 milioane euro în 2010, pe fondul majorării cererii, a declarat preşedintele Asociaţiei Operatorilor din Agricultura Ecologică "Bio România" Marian Cioceanu. El a adăugat că în 2010 consumul intern de produse agricole bio s-a ridicat 45-50 milioane euro, din care aproximativ 35 milioane euro reprezintă produse importate.

Potrivit datelor asociaţiei "Bio România", exporturile de produse bio s-au ridicat anul trecut la 150 milioane euro. "România exportă în principal materie primă şi importă produse finite. La export cererea este foarte mare, putem exporta atât cât producem", a mai spus Cioceanu.

Principalele destinaţii de export au fost Germania, Italia, Grecia, Olanda, Elveţia, SUA şi Japonia. Preşedintele asociaţiei a adăugat că producătorii români vând la export cu preţuri de două-trei ori mai mari decât produsele convenţionale. În România se produce în principal miere, vin şi produse de panificaţie bio.