Boştină: FP nu a putut justifica în procesul cu Romgaz că acţionarii au fost prejudiciaţi de donaţie

Autor: Emil Popescu 03.06.2011

Fondul Proprietatea (FP) nu a putut justifica, în cadrul procesului câştigat de Romgaz privind donaţia de 400 milioane lei către buget, existenţa unui prejudiciu pentru acţionarii minoritari, banii cedaţi provenind din capitalurile proprii, nu din veniturile din 2010, potrivit avocaţilor Romgaz.

Casa de avocatură Boştină şi Asociaţii, care a asistat Romgaz în acest proces, a anunţat vineri că FP, acţionar minoritar la Romgaz, a pierdut recursul formulat împotriva companiei, decizia Curţii de Apel Alba Iulia fiind definitivă şi irevocabilă.

Boştină şi Asociaţii confirmă astfel o ştire difuzată joi de MEDIAFAX, agenţia citând surse oficiale.

Ministerul Economiei, care deţine 85% din acţiunile Romgaz, a decis în AGA companiei, la 30 noiembrie 2010, realizarea unei donaţii de 400 milioane lei către bugetul statului, în baza unei hotărâri de guvern.

În calitate de acţionar minoritar al Romgaz, cu o participaţie de 15%, Fondul Proprietatea a votat împotriva acordării donaţiei şi a decis să ia măsuri legale împotriva acesteia, invocând protejarea drepturilor acţionarilor FP.

"Societatea reclamantă nu a fost în măsură a justifica un prejudiciu, în contextul în care finanţarea donaţiei (...) a fost operată din capitalurile proprii ale Romgaz, acumulate din activitatea aferentă anilor precedenţi, iar nu din veniturile aferente exerciţiului financiar 2010", arată casa de avocatură, într-un comunicat.

Tribunalul Sibiu a respins, în ianuarie, cererea formulată de FP împotriva Romgaz Mediaş privind anularea deciziei AGA, iar Fondul a anunţat că va continua litigiul prin promovarea căilor de atac.