50 de copii blocaţi în Salina Slănic Prahova. În consiliul de administraţie al companiei a fost numit în aprilie 2011 Cezar Florin Bulacu, fiul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea

Autor: Mediafax 03.06.2011



Aproximativ 50 de copiii din Galaţi au rămas blocaţi în Salina Slănic Prahova, vineri, după ce liftul s-a defectat, reprezentanţii ISU Prahova afirmând că la ora transmiterii acestei ştiri echipele de intervenţie reuşiseră să repare liftul, astfel încât copiii au început să iasă din subteran.

Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Marina Dinu, a declarat că un grup de 50 de copii din Galaţi a rămas blocat în salină după ce liftul s-a defectat.

Ea a susţinut că instalaţia a rămas blocată timp de aproximativ 20 de minute, iar la ora transmiterii acestei ştiri liftul era funcţional.

La faţa locului, au ajuns două echipeje SMURD de la ISU şi mai multe ambulanţe, însă potrivit sursei citate nu a fost necesară intervenţia acestora, copii fiind scoşi la suprafaţă fără probleme.

Reprezentantul ISU a mai susţinut că programul de vizitare a salinei, aflată la o adâncime de aproximativ 200 de metri, a fost reluat în condiţii normale.

Salina de la Slănic Prahova este administrată de Societatea Naţională a Sării şi are o adâncime de 208 metri, a declarat corespondentului MEDIAFAX primarul oraşului Slănic, Daneluş Costea.

Potrivit site-ului SNS, salina de la Slănic, care este una dintre cele mai cunoscute destinaţii turistice ale judeţului Prahova, are în componenţă trei exploatări, respectiv Mina Unirea, deschisă pentru vizitare, Mina Mihai, folosită pentru concursuri sportive şi Mina Carol, care acum este închisă.

Cei 50 de copii au rămas blocaţi în Mina Unirea, la peste 200 de metri adâncime.

Salina este deschisă vizitatorilor de marţi până vineri, între orele 9.00 şi 16.00, precum şi în week-end.

În consiliul de administraţie al companiei a fost numit în aprilie 2011 Cezar Florin Bulacu, tânăr de 27 de ani, absolvent al Universităţii Lucian Blaga, din Sibiu. El este fiul lui Romulus Bulacu, vicepreşedintele PDL al Consiliului Judeţean Vâlcea, conform ziarului jurnalvâlcean.ro.