Care sunt cele mai "hot" decapotabile vara aceasta. Galerie FOTO

Autor: Bogdan Alecu 03.06.2011

Principalii constructori auto din Europa se pregătesc de sezonul estival şi fiecare pregăteşte cel puţin un nou model cabrio.

Cea mai puternică ofensivă pe acest segment o are Volkswagen, care va avea în această vară două noi modele decapotabile. Primul, care este deja în showroomurile Porsche România este coupe-cabrioletul Eos, care la aproape patru ani de la lansarea sa, vine cu versiunea facelift. Aceasta include o gamă de motorizări alcătuită din trei motorizări, din care una diesel de 2,0 litri TDI 140 CP, atât cu transmisie manuală cât şi cu o cutie automată de tip DSG, şi două pe benzină, de 1,4 litri TSI de 122 respectiv 160 CP şi una de top 2,0 TSI de 211 CP. Preţurile oficiale ale modelului nu sunt comunicate, dar cel mai probabil acestea vor plec de la aproximativ 20.000 de euro.

Cea de-a doua premieră a grupului VW o reprezintă noul Golf Cabrio, care spre deosebire de EOS, care dispune de un plafon metalic retractabil, Golf va avea un plafon din material textil, păstrând caracterul conservator al modelului.

Lista cabrioletelor lansate pe piaţa locală este completată de noul Renault Megane CC şi a sa versiune limitată Floride dar şi de exclusivistul BMW Seria 6. În august va fi lansat Golf Cabrio, iar din toamnă cel mai probabil va fi disponibil şi noul Mercedes-Benz SLS Roadster.