Cel mai dorit job din România, pe care s-au bătut 44.000 de români

Autor: Simona Simionescu - Gândul 05.06.2011

Jobul la care visează cei mai mulţi români are legătură cu banii. Aproape 44.000 de persoane au trimis anul trecut CV-uri pentru a se angaja ca transportatori de valori în România, potrivit informaţiilor comunicate pentru gândul de reprezentanţii portalului de recrutare www.ejobs.ro.

Acesta a fost jobul cel mai atractiv după numărul candidaţilor care au aplicat, în condiţiile în care salariile pentru această profesie pleacă de la aproximativ 200 de euro.

Agenţii care însoţesc transporturile de valori trebuie, printre altele, să care sacii cu valori ai clientului - de regulă, magazine - de la sau până la autoblindate, dar şi să alimenteze bancomatele. De lucru este suficient, având în vedere că în România există aproape 10.200 de ATM-uri, arată cele mai recente date publicate de Banca Naţională a României. Pentru un asemenea post, candidatul ideal trebuie să aibă cel puţin studii medii absolvite şi să dovedească integritate şi rezistenţă la stres.

Pe poziţiile următoare în topul celor mai dorite joburi se află consilierii de vânzări şi şefii de magazine. Aproape 28.000 de români au trimis în 2010 CV-uri pentru asemenea locuri de muncă prin intermediul portalului www.ejobs.ro. Citiţi mai mult despre cele mai vânate joburi din România pe www.gandul.info