Isi mai permit romanii televizoare scumpe?

Autor: Roxana Cristea 05.06.2011

Televizoarele cu tub catodic sunt de domeniul trecutului. O carcasa colorata, o diagonala cat mai mare, multe functii, subtire, usor si daca e si 3D, e perfect - asa arata in cateva linii televizorul pe care romanii vor sa-l aiba in sufragerie, insa pe care cei mai multi nu si-l permit.

"Televizorul 3D pe care il am in sufragerie m-a costat mai mult ca mobila din bucatarie. L-am cumparat acum un an, in momentul cand a aparut pe piata pentru ca vreau sa fiu in pas cu tehnologia", marturiseste Razvan Pavel, chirurg plastician care locuieste intr-un apartament de doua camere in Piata Victoriei din Capitala. Doctorul de 36 de ani si-a achizitionat dispozitivul pentru a vedea filme 3D, dar si pentru a face cumparaturi online sau pentru a se juca: "Ador week-endurile cand vin prietenii pe la mine si toti, cu ochelarii pe nas, ne uitam la un film sau ne jucam. Sufrageria mea se transforma intr-o sala de cinema".

Pavel este insa una dintre putinele persoane care isi permiteau un televizor 3D in momentul in care dispozitivele abia aparusera pe piata. "Preturile televizoarelor 3D au scazut considerabil. Daca acum un an unul cu o diagonala de 42 de inci costa in jur de 10.000 de lei, in prezent poti cumpara acelasi dispozitiv cu 4.000 de lei", spune Stefan Ichim, Country Manager in cadrul Panasonic Romania.Potrivit lui Ichim, anul acesta in Romania s-ar putea vinde 8.000 de televizoare 3D, dublu fata de anul trecut. Acest segment insa reprezinta doar 1% din intreaga piata, care a fost de 500.000 de unitati in 2010, conform companiei de cercetare GfK. Citiţi mai mult despre vânzările de televizoare din România pe www.businessmagazin.ro