Bărbuţ caută un partener în afacerea AdePlast

Autor: Ioan Dornescu 05.06.2011

Proprietarul producătorului de materiale de construcţii AdePlast, Marcel Bărbuţ, vrea să atragă un investitor în companie, care să preia 30% din acţiuni în urma unei majorări de capital cu până la 10 milioane euro, sumă utilizată pentru construcţia unei fabrici şi achiziţia unei firme din Ungaria.

"Suntem într-o discuţie cu cineva care să aducă o sumă de bani în companie. Partenerul va primi 30% din acţiunile AdePlast după o majorare de capital, iar din acei bani vom construi o fabrică de adezivi în zona Moldovei şi vom achiziţiona un producător similar din Ungaria", a declarat Bărbuţ. Proprietarul AdePlast declara în noiembrie 2008 că negociază cu o companie străină de profil cedarea a 50% din capitalul producătorului de materiale de construcţii, printr-o operaţiune mixtă, realizată prin majorare de capital şi achiziţie de titluri, totalizând circa 30 de milioane de euro, tranzacţia nefiind însă realizată.

Proprietarul AdePlast a afirmat în vara anului următor că a renunţat temporar la cooptarea altor investitori în companie, întrucât aceştia vor să preia participaţia majoritară şi oferă prea puţin. Anul trecut vânzările companiei au crescut cu 11,5%, la 126,7 milioane lei, iar profitul net s-a majorat de 2,2 ori, la 13 milioane lei.