Cum ne protejăm de contaminarea cu E.Coli: prin spălarea mâinilor şi a legumelor

Autor: Ioana David 06.06.2011

Spălatul mâinilor şi al legumelor consumate în stare proaspătă, reprezintă singurele modalităţi prin care o persoană se poate proteja de epidemiile E.Coli, potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii. Bacteria E.Coli a pus Europa pe jar, 12 state anunţând cazuri grave iar după epidemia de gripă porcină din urmă cu doi ani este cea mai mare ameninţare din punctul de vedere sanitar.

În Europa, în Germania au raportate în total peste 1.500 de astfel de cazuri, cele mai multe. În afară de Germania, cazuri de îmbolnăviri au fost raportate în Austria, Cehia, Danemarca, Franţa, Olanda, Norvegia, Spania, Suedia, Elveţia, Marea Britanie şi Statele Unite.

În România până acum nu au fost raportate cazuri grave de îmbolnăvire cu bacteria E.Coli.