BCR vinde ipotecare prin „Prima casă“ 4 cu marjă de 3,95% puncte peste Euribor

Autor: Liviu Chiru 06.06.2011

BCR, cea mai mare bancă locală după active, primeşte de ieri dosare de la clienţii interesaţi să ia un credit ipotecar prin programul guvernamental "Prima casă", deschizând astfel ediţia a patra. Marja de dobândă aplicată peste indicatorul Euribor la trei luni este de 3,95 puncte procentuale, în timp ce clienţii care au istoric cu banca au o reducere: marja e de 3,75 puncte. Nivelul marjei este similar cu cele practicate în ediţiile anterioare.

De asemenea, se păstrează principalul avantaj al creditelor "Prima casă" - nivelul redus al avansului, de numai 5%, chiar dacă statul garantează acum doar pentru jumătate din sumă. În plus, pot accesa programul şi cei care deţin, individual sau împreună cu soţia, o locuinţă cu o suprafaţă de cel mult 50 metri pătraţi.

Pentru un credit de 40.000 de euro, pe 30 de ani, rata lunară este în prezent de 219 euro. Banca nu percepe comision de acordare a creditului sau de administrare. BCR are disponibile acum garanţii de circa 600 de milioane de euro, iar Oana Petrescu, vicepreşedintele responsabil de retail al băncii, estimează că vânzările de credite "Prima casă" sunt asigurate pentru unu sau chiar doi ani.