Duţă: Medicii care preiau pacienţii celor care refuză să semneze contracte vor fi plătiţi pentru servicii

Autor: Elvira Gheorghita - Mediafax 06.06.2011

Medicii de familie care preiau pacienţii doctorilor care refuză să semneze contractele vor fi plătiţi pentru serviciile prestate, aşa cum prevede legislaţia, a declarat preşedintele Casei Naţionale de Asigurări Sociale de Sănătate Lucian Duţă.

"Noi aşteptăm medicii de familie să vină să semneze, cei care într-adevăr înţeleg, pentru că - încă o dată vă spun - există un potenţial de creştere la 50% - 60% la unii medici în actualele condiţii ale acestei norme. Medicii care vor prelua pacienţii doctorilor care refuză să semneze contractele vor fi plătiţi per serviciu şi vor prescrie reţete şi trimiteri", a susţinut preşedintele CNAS. Potrivit lui Lucian Duţă, medicul va fi plătit aşa cum prevăd normele contractului-cadru, adică per serviciu. "Cu alte cuvinte, va face mai multe servicii şi i se vor plăti bani. Este legal şi putem să facem lucrul acesta.

Ce vreau eu să vă spun este că mie, la ora aceasta, mi se pare absolut imoral ca noi să cedăm la şantajul, atenţie!, nu al medicilor de familie, ci al celor de care sunt reprezentaţi", a adăugat preşedintele CNAS. Lucian Duţă a apreciat că liderii organizaţiilor medicilor de familie se raportează la veniturile lor când spun că "unii iau mai puţini bani".