Ministrul agriculturii spune că pregăteşte taxarea inversă la legume

Autor: Liviu Iancu - Mediafax 06.06.2011

România va solicita Comisiei Europene (CE) aplicarea taxării inverse şi la legume, după ce executivul european a aprobat această măsură pentru cereale, a declarat ministrul agriculturii Valeriu Tabără.

"După cereale, pasul următor va fi taxarea inversă la legume", a spus Tabără. Guvernul a decis să aplice taxarea inversă la cereale şi plante tehnice începând cu 1 iunie 2011 şi pentru circa doi ani, premierul Emil Boc susţinând că această măsură, pentru care au fost obţinute toate avizele UE, reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de combatere a evaziunii fiscale.

Ministerul Finanţelor a anunţat în vara anului trecut că a solicitat o derogare de la CE privind aplicarea TVA prin taxarea inversă pentru livrările de bunuri din interiorul ţării la cereale, plante tehnice, legume, fructe, carne, zahăr, făină, pâine şi produse de panificaţie. Potrivit ministrului finanţelor, taxarea inversă la cereale şi plante tehnice va genera venituri bugetare suplimentare de 240 milioane lei în acest an şi de 410 milioane lei anul viitor.