Ce comandă românii când merg la restaurant?

Autor: Cristina Rosca 07.06.2011

Deşi pe meniurile din restaurantele autohtone s-au strecurat mâncăruri cu nume pe care mulţi nu pot să le pronunţe, şi chiar mai puţini ştiu ce înseamnă, mâncăruri sofisticate care în anii anteriori se găseau doar în străinătate, românii care merg la restaurantele din România rămân conservatori în alegeri.

"Românul vrea ciorbă şi cartofi cu friptură", spune Dragoş Petrescu, care deţine lanţul City Grill şi administrează Caru' cu Bere.

Omul de afaceri cu o experienţă de peste un deceniu în domeniul restaurantelor recunoaşte că românii sunt tradiţionali în alimentaţie, şi aleg alimentele pe care le-ar fi ales şi acum 15 ani. Mai mult, românii şi-au făcut un obicei în a lua prânzul la restaurant.

"Obiceiul românilor de a mânca la prânz la restaurant a rămas chiar şi în timp de criză. Însă, dacă numărul de clienţi a crescut, bonul a scăzut. Oamenii au devenit mai atenţi şi vor să mănânce mai ieftin, însă este un comportament normal".

Anul trecut businessurile lui Petrescu au avut afaceri de 16 mil. euro, iar pentru anul acesta el estimează o creştere de până la 20 milioane de euro.