Portughezii de la Sonae Sierra încep lucrările la primul mall local, de 111 mil. euro, la Craiova

Autor: Cristi Moga 07.06.2011

Craiova devine în aceste luni un punct fierbinte pe harta investiţiilor în centre comerciale, după ce portughezii de la Sonae Sierra au anunţat astăzi că vor începe în decursul acestei luni lucrările la centrul comercial Adora din Craiova, o investiţie de 111 mil. euro.

În paralel, la începutul acestui an a început construcţia unui alt mall în Craiova, denumit Electroputere Parc, a cărui inaugurare este programată pentru sfârşitul acestui an.

Cu alte cuvinte, în următoarea perioadă vor fi derulate în acelaşi timp investiţii imobiliare de aproape 200 mil. euro în capitala Olteniei.

"Prima fază a lucrărilor de construcţie (la Adora Craiova - n.red.) se va întinde pe o peroadă de 6 luni, iar la finalul acestei perioade suntem încrezători că vom putea anunţa data inaugurării centrului comercial", a declarat Ingo Nissen, Managing Director al Sonae Sierra în România.

Mallul va avea o suprafaţă închiriabilă de 59.000 de metri pătraţi şi are contracte semnate pentru 40% din suprafaţă, printre viitorii chiriaşi numărându-se Cora, Cinema City, Altex, Orsay sau Pure Fitness.

Sonae Sierra, care este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de centre comerciale din Europa, mai deţine un mall în România, River Plaza din Râmnicu-Vâlcea, dar acesta a fost cumpărat de la investitori locali, nefiind construit de către portughezi.